Sejs-Svejbæk Skytteforening

Pistol


Skydning er en idræt for hele familien - uanset køn eller alder. Der er også en af de få sportsgrene du aldrig bliver for gammel til at begynde på. Du skyder først og fremmest mod dig selv,, opøver koncentration, balance og teknik i dit eget tempo, med hjælp fra foreningens instruktører. Skydning kan alle være med til, selv om nogle synes det er svært og andre forbinder det med krig. Vi forbinder skydning med koncentration, konkurrence, godt kammeratskab, stævner og sikker omgang med våben.

I foreningen vil du blive modtaget af en instruktør som vil hjælpe dig til rette på banen. Børn og unge skal have trænet med riffel før de kan skyde med pistol. Man er også velkommen til at tage en ven eller veninde med hvis man har lyst. Man kan komme som man er;  vi har pistoler og udstyr til at prøve at komme i gang med skydesporten. Hvis man ikke kan skyde på vores skydedag, kan De kontakte os og vi henviser til en anden forening der skyder på en anden dag.

Skydning foregår på særligt godkendte skydebaner. Skydning foregår året rundt. I vinterhalvåret skyder vi på vores 15 meter indendørsbaner. I sommerhalvåret kan man komme ud at skyde på 25 meter udendørs. Terrænskydning er den eneste form for skydning der foregår udendørs hele året, det er en disciplin man helst skal være 14 år gammel for at udøve.

Skytteforeningen har våben, som kan benyttes gratis. Hvis man evt. vil købe sin egen pistol, er der lidt anderledes regler end for rifler. Her skal man være 20 år gammel og have været aktivt medlem af en skytteforening i 2 år for at få våbenpåtegnelse og blive godkendt af politiet. Dvs. at vil man have sin egen pistol som ny skytte, skal den opbevares i klubben de første 2 år.

I alle skydearter er man opdelt i klasser - enten efter alder og / eller skydefærdighed. Skytter under 21 år opdeles i børneskytter, juniorskytter og ungskytter. Både drenge og piger skyder i disse klasser sammen, når man bliver 17 år, kan de vælge om de vil skyde i åbenklassen eller i ungklasse. Fra 21 år er man seniorskytte eller åben klasse. Seniorskytterne indeles i klasser efter hvor mange point der er opnået i gennemsnit det foregående år. Man vil således altid være placeret blandt jævnbyrdige. Alle nystartede skytter vil altid starte i de nederste klasser. Når man bliver gammel nok til veteranklassen, kan man vælge at gå der for at hygge sig og stadig være med på konkurrence plan. Åben klasse er lavet for skytter der ikke er i stand til kun at skyde med ét-hånds greb, så de også kan deltage.

Børneklasserne

10 - 14 år

Juniorklasserne

14 - 17 år

Ungdomsklassen

17 - 21 år

Seniorklasserne

21 - 55 år

Veteranklasserne

55 - 99 år

 Åben klasse

17 - 55 år

FORÆLDRE-TILLADELSE

For personer under 18, kræves der at forældre/værge underskriver en erklæring, der tillader at vedkommende må skyde. Derfor skal nedenstående erklæring udskrives, underskrives og medbringes.

For at downloade tilladelsen, klik på link og åben eller gem dokumentet: forældretilladelse.