Sejs-Svejbæk Skytteforening

Historisk skydning

HISTORISK SKYDNING skydning omfatter skydning med henholdsvis rifler og pistoler/revolvere fra ca. 1880´erne (ikke sortkrudt) og op til modelår 1945 for rifler, og 1950 for pistoler/revolvere.

 Dvs. primært  1. og 2. verdenskrigs-våben. Dog er Otterup-rifler af nyere dato også tilladt, da de også betegnes som historiske.

HISTORISK RIFFELSKYDNING foregår typisk på 200 meter bane, og for at sikre sig fair konkurrence er der lavet en speciel inddeling i 5 klasser efter våbnenes beskaffenhed.

Regnestykket lyder: kaliber x kaliber x kaliber, divideret med total længde x sigtelinjens længde x vægten af våbnet. Ud fra det regnestykke får man et index-tal, som bruges til klassificering.

Der må kun skydes med originale sigtemidler og original rem.

Som reglerne er nu, må der kun anvendes repetérvåben; dog kan våben omdannet fra andet ladesystem til repetérfunktion anvendes.

Skydning med disse gamle våben, resulterer sjældent i ene pletskud! De når at blive varme, og sigtemidlerne kan blive utydelige i varmeflimren inden sidste skud.

Men resultater er heller ikke alfa og omega for historisk interesserede skytter. Det handler ligeså meget om snak om de gamle våben, og en generel interesse for at bevare disse.

HISTORISK PISTOLSKYDNING omfatter skydning med pistoler og revolvere anvendt i hær, politi og toldvæsen frem til modelår 1950.

Dog adskiller historisk pistolskydning sig ikke væsentligt fra "moderne" pistolskydning på nuværende tidspunkt, da gældende regler for våben mht. max. kaliber, (cal. 38), og minimumslængde på 21 cm. også gælder her.

Skydningen foregår på 25 meter bane, og er delt op i 2 klasser:

I klasse  1 må sigtemidler og aftræk ikke være justérbare

I klasse 2 må sigtemiddel og aftræk være justérbare, og der må monteres bedre greb.

Har du spørgsmål, eller ønskes yderligere information, rettes henvendelse til:

Mikael M. Hannibalsen

Tlf.: 40 71 25 45 / mmh(at)fibermail.dk